O firmie Semifreddo z Warszawy
Cukiernia Semifreddo przyciąga Klientów z całej Warszawy. Na chwilę obecną posiadamy dwa lokale mieszczące się w dzielnicach Ochota i Mokotów. W ciągu niespełna dwóch lat działalności stworzyliśmy rozpoznawalną na mapie całej Warszawy markę – jesteśmy jedynym w swoim rodzaju miejscem, w którym powstają zarówno słodkie wypieki, jak i wyroby piekarnicze. Swój sukces zawdzięczamy przede wszystkim tworzącym nasz zespół, doświadczonym cukiernikom, którzy z pasją i zaangażowaniem wykonują swoją pracę, nieustannie podnosząc kwalifikacje zawodowe. Wychodzące spod ich ręki wypieki niezmiennie zachwycają smakiem, świeżością i wyglądem.
Codziennie wypiekamy dla Państwa pełne smaku i aromatu pieczywo, a także wyroby cukiernicze, które świetnie sprawdzą się nie tylko jako śniadanie, ale również jako lunch i przekąski między posiłkami. Nasze desery, torty na zamówienie i słodki bufet uświetniają natomiast specjalne okazje. Poza sprzedażą na wynos, oferujemy również codzienne zaopatrzenie restauracji i hoteli z Ochoty i Mokotowa w nasze wyroby piekarnicze i cukiernicze.
Z jakich składników powstają nasze wypieki?
Przygotowując nasze ciasta i desery, dbamy o świeżość, różnorodność i wysoką jakość składników. Do produkcji naszych wypieków używamy wyłącznie wysokogatunkowej mąki i jaj. Co ważne, pieczone przez nas ciasta powstają bez dodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Aby mogli Państwo cieszyć się ich wspaniałym i zdrowym smakiem, nasze znakomite torty i desery ozdabiamy świeżymi, dostępnymi na rynku, owocami sezonowymi.
Nasz zespół
Mistrzowie sztuki cukierniczej tworzący nasz zespół to:
JAREK
Cukiernik deserant z ponad 25-letnim doświadczeniem w branży. Eksperymentowanie ze smakami to jego pasja, a jego wysublimowane podniebienie dotąd go nie zawiodło. Czerpie inspiracje z wielu zagranicznych kultur, ale najbliższe są mu włoskie słodkości.
LUDA
Od wielu lat realizuje nawet najbardziej niezwykłe projekty cukiernicze.
W dekorowanie tortów wkłada nie tylko talent, ale i serce.